nieuws

15-12-2023

Zorgverzekeraars 2024

Zorgverzekeraars 2024

Met ingang van 1 januari 2024 hebben wij alleen nog contracten met alle labels van VGZ, Achmea, CZ en Menzis.

Bent u verzekerd bij een andere zorgverzekeraar dan ontvangt u de rekening via Infomedics en dient u deze zelf in bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding die u ontvangt is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en polis.

08-12-2023

Schroth-therapeut

Lisa Bosma heeft met succes de opleiding tot Schroth-therapeut afgerond, waarbij de focus ligt op de specifieke behoeften van scoliosepatiënten. Schroth-therapie biedt een unieke benadering, waarbij oefentherapeuten en fysiotherapeuten worden opgeleid om op een geheel andere manier naar scoliose te kijken.

 

Tijdens de opleiding tot Schroth therapeut leren fysiotherapeuten om de driedimensionale aspecten van de Scoliose bocht te analyseren, een aanpak die uniek is in vergelijking met andere opleidingen. Elke patiënt krijgt op maat gemaakte oefeningen en advies dat specifiek is afgestemd op hun individuele verkromming.

 

Een essentieel aspect van Schroth-therapie is het bewust maken van de patiënt van hun voorkeurshouding, die meebeweegt met de kromming en rotatie van de wervelkolom. Dit bewustzijn is cruciaal voor het correct uitvoeren van oefeningen en correcties. Met als uiteindelijk doel een verbeterde houding gedurende de dag en een afname van pijn in de rug. Maar ook, een toename van de Scoliose te voorkomen.

30-11-2023

Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres

Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres

Op 30 november tijdens het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres, heeft Joris Buijtendijk gesproken over het belang van verbeterde preventie van voorste kruisband blessures bij kinderen en adolescenten. Tijdens zijn presentatie deelde hij zijn inzichten onder de titel "Paediatric Anterior Cruciate Ligament Injuries; we need to do better! Prevention of paediatric ACL injuries."

 

Hij benadrukte de groeiende, zorgwekkende trend van voorste kruisband blessures bij jonge kinderen en pleitte voor meer aandacht voor preventieve maatregelen. Hij benadrukte het belang van bewustwording, educatie en gerichte training om het risico op dergelijke blessures bij kinderen en adolescenten te verminderen.

 

De presentatie van Joris werpt een schijnwerper op een cruciaal aspect van de sportgeneeskunde en onderstreept de noodzaak van voortdurende inspanningen om de gezondheid en prestaties van jonge sporters te waarborgen.

29-11-2023

Handtherapeut

Jamie Barkmeijer heeft met goed gevold de opleiding tot Handtherapeut afgerond! Een handtherapeut is een erkend fysiotherapeut die zich door uitgebreide nascholing en ervaring gespecialiseerd heeft in de behandeling van letsels aan de hand, pols en (onder)arm. Samen met Jamie is het mogelijk om te werken aan het herstel van uw belangrijkste gereedschap; uw handen. Neem voor meer informatie contact op met ons secretariaat.

15-01-2023

Zorgverzekeraars 2023

Zorgverzekeraars 2023

Met ingang van 1 januari 2023 hebben wij alleen nog contracten met alle labels van VGZ, Achmea, CZ, Menzis en ONVZ.

 

Bent u verzekerd bij een andere zorgverzekeraar dan ontvangt u de rekening via Infomedics en dient u deze zelf in bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding die u ontvangt is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en polis.

18-10-2022

Ouderavond bij V.V. Spijkenisse

Vanaf augustus ondersteunt Spomed voetbalvereniging V.V. Spijkenisse door middel van het blessurepreventieprogramma Join(t)Forces. Tijdens de ouderavond van V.V. Spijkenisse, gaf Lisa Bosma afgelopen woensdag een presentatie over blessurepreventie bij kinderen. Tijdens deze presentatie kwamen uitgebreid de mogelijkheden van Join(t)Forces aan bod en werd het blessurepreventieplan voor de komende drie jaar verteld.  

09-09-2022

Sportorthopedie 3.0

Sportorthopedie 3.0

Op donderdag 8 september 2022 vond in Rotterdam het wetenschappelijk en sportorthopedisch symposium “Sportorthopedie 3.0” plaats. Een symposium over sportorthopedie en de samenwerking tussen arts, fysiotherapeut en patiënt.

 

Samen met dr. D.E. Meuffels, orthopedisch chirurg uit het Erasmus MC, sprak Joris Buijtendijk over de fysiotherapeutische nabehandeling van multiligamentair knieletsel. Het Erasmus MC en Spomed hebben samen het Centrum Complexe Knie Instabiliteit opgericht met als doel de behandeling van knieluxaties te optimaliseren.

08-09-2022

Tecnobody update

De Tecnobody update heeft plaatsgevonden. Dit betekent dat de D-wall en Walkerview weer voorzien zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van software en revalidatie. 

01-09-2022

Uitleg Dyneelax

Uitleg Dyneelax

Op 4 juli werd er bij ons een training gegeven over het gebruik van de Dyneelax, een high-end apparaat om knie instabiliteit te kunnen meten.

10-07-2022

Centrum Complexe Knie Instabiliteit

In samenwerking met het Erasmus MC heeft Spomed het Centrum Complexe Knie Instabiliteit (CCKI) opgericht met als doel de behandeling van knieluxaties te optimaliseren. De website van het CCKI is vanaf heden online.

 

Wilt u meer weten over knieluxaties en de behandeling hiervan dan verwijzen wij u graag door naar www.ccki.nl  of ccki.nl voor meer informatie.

06-06-2022

Handtherapie bij Spomed

Het is mogelijk om bij Spomed te werken aan het herstel van uw belangrijkste gereedschap; uw handen. Een handtherapeut is een erkend fysiotherapeut die zich door uitgebreide nascholing en ervaring gespecialiseerd heeft in de behandeling van letsels aan de hand, pols en (onder)arm.  Neem voor meer informatie contact op met ons secretariaat.

03-05-2022

Diëtetiek

Samen met Diëtistenpraktijk HRC (www.dietistenpraktijkhrc.nl), kunt u werken aan een nog beter verloop van uw revalidatie. Diëtistenpraktijk HRC houdt iedere dinsdag spreekuur bij Spomed. Juist met voedingsadviezen op maat die passen bij uw revalidatieprogramma kunt u ervoor zorgen dat uw revalidatie zo optimaal mogelijk verloopt. Voor meer informatie neemt u contact op met ons secretariaat.

04-04-2022

Werkbezoek Tecnobody

Werkbezoek Tecnobody

Afgelopen week is Spomed op bezoek geweest bij Tecnobody in Bergamo. Tecnobody is de leverancier van de D-Wall en Walkerview, hightech apparatuur waar de fysiotherapeuten van Spomed tijdens hun behandeling veelvuldig gebruik van maken.

 

Tijdens dit bezoek hebben fysiotherapeuten van Spomed kennis kunnen maken met innovatieve, moderne revalidatie apparatuur. In verschillende trainingssessies hebben zij kennis, data en inzichten kunnen delen met twee collega praktijken om zo de behandeling van patiënten te kunnen verbeteren.

24-02-2022

De Corona maatregelen binnen Spomed na 25 februari

De Corona maatregelen binnen Spomed na 25 februari

Spomed volgt bij de versoepelingen per 25 februari de Corona maatregelen zoals ze worden geadviseerd door het KNGF.

Uit oogpunt van veilig en verantwoord werken blijft bij Spomed het strenge advies gelden om mondkapjes te blijven gebruiken door zowel fysiotherapeuten als patiënten.

 

Wij vragen u hierbij om uw begrip en medewerking

17-02-2022

De Artrose Polikliniek

Samen met het Park Medisch Centrum is Spomed de Artrose Polikliniek gestart.

In deze polikliniek kunt u terecht voor uw heup- en knieklachten. Bekijk hier de video.

20-07-2021

SPOMED in vakblad FysioPraxis

In de uitgave van FysioPraxis nummer 6 juli/augustus 2021 is Stefan van Spengen aan het woord over fysiotherapie na een PTED-hernia operatie. SPOMED verzorgt de klinische nazorg van de herniaoperaties die in het Park Medisch Centrum plaatsvinden en begeleidt indien nodig ook de patiënten in de praktijk in Capelle aan den IJssel. Lees hier het artikel.

19-07-2021

Nieuwe Join(t)Forces update is uit!

Nieuwe Join(t)Forces update is uit!

De nieuwe Join(t)Forces update is in april verschenen (zie update). Hierin wordt het laatste nieuws rondom Join(t)Forces gemeld. Voor meer informatie over Join(t)Forces kijk op www.jforces.nl.

18-07-2021

Nieuwe Richtlijn COVID-19

Conform de nieuwe richtlijn rondom COVID-19 zullen mondkapjes in de praktijk niet meer standaard gedragen moeten worden. Alleen wanneer de 1.5 meter niet gegarandeerd zal kunnen worden zullen patiënt en fysiotherapeut nog een mondkapje dragen.

15-10-2020

Opschaling maatregelen Spomed t.a.v. Covid 19

Opschaling maatregelen Spomed t.a.v. Covid 19

Wij volgen nog steeds strikt de richtlijn van onze beroepsvereniging KNGF en de richtlijnen van het RIVM en GGD. Vanaf 14/10/2020 zijn deze regels opgeschaald met de verplichting van het dragen van een mondmasker.

06-08-2020

Opgeschaalde maatregelen Spomed t.a.v. Covid-19

Ondanks dat er momenteel geen nieuwe richtlijnen zijn willen wij gezien de landelijke en internationale tendens graag de maatregelen van Spomed met betrekking tot COVID-19 opschalen per 6 augustus 2020.

 

Wij volgen nog steeds strikt de richtlijn van onze beroepsvereniging KNGF en de richtlijnen van het RIVM en GGD, maar hervatten tevens het gebruik van mondkapjes bij intake en schoudermobilisatie.

 

Samengevat alle maatregelen die wij nemen:

 • Wij geven geen hand.
 • Wij respecteren zoveel mogelijk de 1,5 meter regel.   
 • Al onze medewerkers zijn gezond en werken alleen indien zij geen klachten hebben.
 • Wij wassen onze handen voor en na de behandeling met water en zeep, min 20 seconden.
 • Wij dragen bij functieonderzoek bij nieuwe patiënten, schouderonderzoek en bij schoudermobilisatie een mondmasker.
 • Controleer patiënten na periode van vakantie op klachten tijdens of na vakantie of verblijf in oranje gebied.   
 • Handen reinigen met alcohol voor en na onderzoek patiënt.
 • Armen ontbloot, geen sieraden, haar vast, dagelijks schone bedrijfskleding.
 • Dagelijks reinigen wij alle oppervlakten die aangeraakt worden, naast de scherpe algehele hygiëne maatregelen van het gehele pand. 
 • Wij hanteren een aangepast rooster en planning zodat binnen de mogelijkheden voldoende ruimte voor patiënten gegarandeerd kan worden. 
 • Testen biodex: patiënt draagt mondkapje.
 • Koffie automaat buiten gebruik.
 • Douches buiten gebruik.
 • WC doorspoelen met gesloten deksel.
 • Geen hoezen op de behandelbanken en reinigen na gebruik.
 • Alleen patiënten in de zaal, begeleiding bij voorkeur buiten het pand wachten.
 • Geen tijdschriften in wachtruimte.
 • Patiënten verzoeken wij om zoveel mogelijk omgekleed naar de praktijk te komen

 Wat verwachten wij van de patiënten?

 • Slechts een persoon extra voor vervoer bij komst naar de praktijk, wij vragen daarnaast of de begeleiding zo veel mogelijk buiten het pand wacht zodat er in de wachtruimte voldoende rust en ruimte aanwezig is.
 • Bij betreden en verlaten van ons pand desinfecteren van de handen bij de aanwezige zuil met alcohol.
 • Neem een eigen grote handdoek mee.
 • Wassen van handen voordat patiënt naar de praktijk komt en bij thuiskomst.
 • Hoest en nies in de binnenkant van elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, keelpijn, hoest of verhoging, koorts? Blijf thuis en licht huisarts in. 
 • Neem bij klachten tijdens of na vakantie of verblijf in oranje gebied contact op met behandelend fysiotherapeut over de te treffen maatregelen.   

We hebben het vertrouwen dat we ook deze en komende periode goed en professioneel kunnen invullen naar onze patiënten en naar elkaar.

 

Maatschap Spomed

 

Arjen, Joris en Martin